Lilja Björk Hermannsdóttir

Info LiljaE-mail Lilja
BIO
Publicaties

Montectini ManagementConnie Pingen
www.montecatini.nl
Tel: +31.20.535.62.00
Fax: +31.20.535.62.01

Info

Lilja Björk Hermannsdóttir is een actrice afkomstig uit IJsland, die al een geruime tijd in Nederland woont.
Door op internationaal vlak jarenlang voor heel uiteenlopende theatermakers te werken, heeft zij zeer veel podium ervaring opgedaan. Lilja volgde oorspronkelijk een dans- en performance opleiding, maar al snel bleek een grotere passie in haar te schuilen: het acteren. Nadat ze haar acteursopleiding afsloot, kwam haar veelzijdigheid als actrice echt tot uiting.
Om haar vaardigheden nog verder te ontplooien neemt zij geregeld deel aan verschillende acteer Master classes. (b.v. Judith Weston, Sandford Meisner techniek, Mark Travis en Peter de Graef).
Ze spreekt vloeiend Nederlands, Duits, Engels, Frans, Luxemburgs en uiteraard IJslands.

Lilja speelde in televisie series als o.a."De Fractie", "Van God Los", "Overspel", "Feuten" en in de bioscoop film "Valentino" (met Najib Amhali).
Op toneel was ze te zien in o.a. Samir Akika’s "Lilja", ze speelde de hoofdrol Alfred Jodokus Kwak in "Lachen verboden", twee zomers tijdens het theaterfestival de Parade en in Heike Langsdorf’s "an stelle und dort".

In 2014/2015 speelde Lilja haar solo voorstelling "Call, girl"” in DITS (Rosse Buurt) onder de regie van Irene Schaltegger. Recensie over deze voorstelling hier. Lilja is haar schrijfvaardigheid aan het ontplooien door briefopdrachten, scenario en theaterteksten. Ze word vaak gevraagd ter assistentie en begeleiding van theaterprojecten en geeft nu improvisatieles aan de studenten van de Nationale Ballet Academie / Hogeschool vd Kunsten Amsterdam.

Op dit moment werkt Lilja aan een nieuwe korte film. Opnames beginnen in de herfst 2016. Verder is zij ook bezig met twee nieuwe theaterproducties die in 2017 te zien zullen zijn. Ook is ze haar eigen werk aan het doorontwikkelen, met het doel om een nieuwe voorstelling neer te zetten.

Voor meer info lees Lilja's BIO en CV.Vimeo
LinkedIn
Facebook
E-mail